O víkendu se v Pelhřimově sjedou rekordmani

7. červen 2016
Dobré odpoledne

Pelhřimov je město rekordů a v rekordech se jednotlivci i skupiny budou porovnávat už tento pátek a sobotu od 10. do 11. června na pelhřimovském Masarykově náměstí. To proběhne 26. ročník festivalu Pelhřimov - město rekordů. Dnes jsme si proto pozvali z agentury Dobrý den Miroslava Marka, který prozradil, na co se můžeme těšit.

Festival začne dvěma siláckými disciplínami. Jiří Žaloudek se pokusí táhnout 9,5 tuny vážící hasičské nákladní auto. Shodou okolností je to ten samý vůz, který „hrál“ v seriálu Návštěvníci. Je to zároveň připomenutím i toho, že se Návštěvníci na pelhřimovském náměstí skutečně natáčeli.

Návštěvníci uvidí kolem padesáti pokusů o nový rekord

„Přijede například Adam Čeladín, což je nejrychlejší vrhač nožů. To je člověk, který ve svých prstech drží šest nožů a naprosto záhadným způsobem je vrhá, ale po jednom do stěny. Ty nože se musí zabodnout. To je podmínka uznání rekordu. A on by to měl zvládnout co nejrychleji. My jsme viděli videa z jeho tréninkových pokusů, kdy to zvládá do dvou vteřin,“ říká Marek.

Nový rekord se pokusí vytvořit i rozbíječ vodních kamenů

„Přijede i slovenský rekordman Miloš Smejkal. To je chlap, který holýma rukama rozbíjí říční kameny a pokusí se vytvořit nový rekord,“ říká host. Tímto výkonem se pokusí získat cenu Rekordman roku, která se uděluje v deseti kategoriích.

Pořídit si můžete i neobvyklou fotku

Na pelhřimovském Masarykově náměstí najdete v době konání festivalu Pelhřimov – město rekordů taky celkem pět foto pointů, kde si můžete pořídit fotku sebe s největší kostkou Člověče, nezlob se, s největší poštovní známkou, největším plyšákem, polévkovým hrncem nebo největším šachovým pěšcem.

Spustit audio