Novou ambulanci na bolavá záda otevřeli v havlíčkobrodské nemocnici

26. listopad 2012
Zprávy z

Důvod je jasný, pacientů s problémovými zády přibývá. V nové ambulanci stanoví lékař diagnózu, určí léčebný postup a další následnou péči bez nutnosti hospitalizace.

"Nová ordinace je hlavně pro ty, kdo nechtějí být hospitalizovaní. Jsou například zaměstnaní a nemůžou si dovolit chybět v práci. Po vyšetření u nás můžou podstoupit analgetickou terapii podáním infuzí na našem stacionáři při neurologii," vysvětluje lékařka Renata Králová. Bolesti zad patří mezi ty nejčastějí a postihuje všechny věkové kategorie. "Mezi naše pacienty patří třeba lidé se sedavým zaměstnáním, připravení jsme i na ty, kterým například praskne v zádech a potřebují akutní ošetření," dodává doktorka. Nová ambulance poskytuje komplexní péči spoluprací s internisty, revmatology a neurology.

Pacienti s bolavými zády čekají na kapačku

Ambulance na bolavá záda je otevřená každý všední den od 8 do 14:30. Pacienti se můžou předem objednat, v případě nutnosti přijít přímo k ošetření. Další podobná specializovaná ordinace na bolesti zad už na Vysočině funguje například v Mostištích na Žďársku.

Spustit audio