Nové Město se připravuje na tisíce aut, do šampionátu zbývá 70 dní

28. listopad 2012
Zprávy z

Do začátku MS v biatlonu 2013 už zbývá jenom 70 dní. Přípravy vrcholí ve Vysočina Aréně i v samotném městě, které se připravuje na nápor tisíců fanoušků denně.

Vedení radnice jednalo s policejními a hasičskými jednotkami, které budou dohlížet na pořádek. Kvůli zhuštěné dopravě se z několika silnic stanou jednosměrky. Týká se to i hlavní silnice I/19 na Žďár nad Sázavou. Ve městě přibudou i parkovací místa, a to u nemocnice, kde je pravidelně přeplněno. Díky pořádání šampionátu se místní obyvatelé dočkali řady vylepšení. "Teď už se dokončuje autobusový terminál a vím, že také udělali asfaltovou cestu z města až do ski areálu," říká místní obyvatelka Hana Slámová. Kladné body připisuje významnému sportovnímu počinu také Rostislav Kolouch. "Místním podnikatelům přinese zviditelnění a větší třžby a pro nás je to výborná propagace celého regionu."

MS v biatlonu 2013 se koná od 7. do 17.února

Stavebníci v současnosti dokončují modernizaci Vysočina Arény za 270 milionů, hotovo by mělo být v polovině prosince. Město se také připravuje na bohatý program, který bude na náměstí provázet celý šampionát. "Závody budou moci fanoušci sledovat v přímém přenosu z velkoplošné obrazovky. Na náměstí také budeme předávat některé medaile a pozvali jsme hodně zajímavé hudební skupiny, " zmiňuje starosta Michal Šmarda (ČSSD).

Spustit audio