Nové klášterní pivo si lidé budou moci vychutnal na Vysočině
V želivském klášteře budou vařit bylinné pivo podle ručně psaného receptu z 18. století. Ten se jim podařilo najít v klášterní knihovně. První chmelový mok podle staré receptury si budou moci lidé vychutnat už v tomto měsíci. Kromě bylinného piva začnou v želivském pivovaře vařit i nápoj s příchutí borůvek.
V želivském minipivovaru se od 90. let minulého století vařily tři druhy piva, klášterní, medové a višňové. Po několikaměsíční rekonstrukci se tam rozšíří sortiment o dvě speciality. Pivo bude k dostání na pultech po celé Vysočině a pro turisty i přímo v klášteře.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
PRŮZKUM: Velikonoce jsou pro Čechy hlavně symbolem jara. Tradice se nejvíce dodržují v Praze
-
Princ temnoty, Putinův muž pro Ukrajinu. Kdo je politik a oligarcha, na kterého Česko uvalilo sankce?
-
Pastoral Brothers: Význam Velikonoc je o naději v beznaději. I když přijde to nejhorší, život pokračuje
-
‚Vidíme jenom špičku, problém je mnohem větší.‘ Systém upozorní na lékárny podezřelé z vývozu léků