Soutěžní recepty
-
Kančí guláš podle rodinné receptury uvařila Iveta Richterová. Má krásnou barvu, chuť a šťavnatost
Kančí je výborné maso. Má sílu a šťavnatost vepřového, ale chuť a vlákna jako hovězí. A z něj je guláš, jak má být. Se sosem, který osvěží citron, rum a víno.
-
Pórková polévka od Jaroslava Petlacha je jednoduchá, ale překvapí bohatstvím chutí
Polévky Češi milují a teď v létě se hodí ty odlehčené a zeleninové. Doporučujeme tu od Jaroslava Petlacha ze Šlapanic. Ten polévky přímo zbožňuje.
-
Šťavnatá sekaná v bláně od Jána Murčeka je plná masové chuti a navíc bez strouhanky
Nevšední sekaná, která vyhrává v hitparádě vláčnosti. Voní kořením a plecko s bůčkem dodají šťavnatost, která je zachovaná uvnitř díky bránici.
-
Nebojte se kynutého těsta. Sladké pruhované plněné rohlíky od Žanety Bubnové můžete dělat kdykoli
Rohlíky jsou plněné tvarohovou náplní a sypané mandlemi. Recept prozradila Žaneta Bubnová z Polomu. Užijte si tu chuť mezi poctivým českým jarmarečným koláčem a vánočkou.
-
Pikantní králík od Veroniky Bačkovské je dělaný prostě jinak a je úžasně smetanově šťavnatý
Jestli se říká, že králík je suchý, tak tenhle je jak nejšťavnatější kuře. Šlehačka mu dodá jemný máslový nádech, sýr vytvoří křupavou a navíc estetickou krustu.
-
Letní čočkový salát tří chutí od Dominiky Moldaschlové překvapí protichůdnými kombinacemi
Čočka s ostružinami, pošírovanou hruškou, čerstvým kravským sýrem a semínky jde neuvěřitelně k sobě. Opražený sýr v tomto salátu chutná jako uzené.
-
Zelňačka od Vladislava Chaloupka je chuťově vyvážená a přitom bez klobásy, která tam vůbec nechybí
Říká se, že polévka je lék a tahle má grády. Není potřeba do ní dávat ani klobásu. Vyzkoušejte a ochutnejte tu správnou esenci červené zelňačky.
-
Pořádná bábovka na neděli je ta jablečná od Šárky Čiperové. Je krásně vláčná, žádná dusivka
Vypečenou, ale vláčně jemnou bábovku, kterou na řezu zdobí kousky jablíček, si zasloužíte nejen v neděli po obědě. Připravíte ji jen z několika málo surovin.
-
Polešniky Beaty Pilchové jsou 100 let starým jídlem horalů z Beskyd. Nejlepší jsou z raných brambor
Tohle jídlo se dělávalo hlavně na podzim, ale na polešnikách od Beaty Pilchové si pochutnáte i během celého roku. Jídlo je vydatné a zasytí a chuť vás překvapí.
-
Masový bochníček s doudlebským bramborovým salátem od Zdenky Chadtové je jako masová infuze
Bochníček je vlastně takovou sekanou nebo haší pečenou v pekáčku naplocho z vařeného nebo pečeného masa. Je plný chutí, vláčný a jednoduchý na přípravu.