Rady z etikety Ladislava Špačka
Nejnovější články
-
Grilovaný kukuřičný klas jí málokdo podle bontonu. Jak na něj, vysvětluje Ladislav Špaček
Letní čas vybízí ke grilování masa i zeleniny. Klasikou bývá i kukuřičný klas. Jak se ale popasovat s jeho konzumací, aby ve společnosti nedošlo k nemilému přešlapu?
-
Jahody, maliny a jiné bobulovité ovoce z mísy na stole nikdy nebereme, pokud nedostaneme talířek
Jahody nebo maliny bývají součástí zahradních oslav. Víte, jak správně jíst malé bobulovité ovoce, když ho hostitel přinese na stůl ve společné míse? Má to svá pravidla.
-
Chcete z partnerova talíře ochutnat, co má dobrého? Muž by měl mít jasnou odpověď
Ženy běžně rády ochutnávají z talíře partnera nebo manžela. Na svatbách novomanželé jedí z jednoho talíře. Je to ale v pořádku?
-
Komu prsa a komu stehna. Dá se rozhodnout, jak podělit kuřecí čtvrtky?
Komu by hospodyně měla dát na talíř prsa a komu stehna? Je v tom nějaký rozdíl? Pokud zvolíte stehno, zapomeňte na ohryzávání kosti.
-
Zasedací pořádek u svatebního stolu je daný. Pozor na záměnu, vyslali bychom špatný signál
Svatební hostina má naprosto přesný zasedací pořádek. Ten je dán okamžikem sňatku, kdy novomanželé řekli své ano. Tím nastává chvíle pro průnik obou rodin.
-
Káva je kultovní nápoj. Kdy ji máme hostům nabídnout a jak by se měl zachovat host?
Káva je dnes oblíbeným a ceremoniálním nápojem. Do Evropy se dostala v roce 1683, i když první zmínky se objevily už o něco dřív v Benátkách.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »