Rady z etikety Ladislava Špačka
Nejnovější články
-
Exotické kiwi u nás zdomácnělo. Zralé můžete vykrojit lžičkou, tvrdé raději odložte
Kiwi je exotické ovoce, které u nás už zdomácnělo. Obsahuje spoustu vitamínů a dalších prospěšných látek. Jak se do něj pustit v restauraci? Radí Ladislav Špaček.
-
Konzumace párků je jiná v luxusním hotelu a jiná u řeky. Jak se liší, radí Ladislav Špaček
Dáváte si přes léto u stánku, u vody nebo na festivalech nějaký ten párek? A víte, jak by se měl správně jíst? Radí mistr etikety Ladislav Špaček.
-
Grilovaný kukuřičný klas jí málokdo podle bontonu. Jak na něj, vysvětluje Ladislav Špaček
Letní čas vybízí ke grilování masa i zeleniny. Klasikou bývá i kukuřičný klas. Jak se ale popasovat s jeho konzumací, aby ve společnosti nedošlo k nemilému přešlapu?
-
Jahody, maliny a jiné bobulovité ovoce z mísy na stole nikdy nebereme, pokud nedostaneme talířek
Jahody nebo maliny bývají součástí zahradních oslav. Víte, jak správně jíst malé bobulovité ovoce, když ho hostitel přinese na stůl ve společné míse? Má to svá pravidla.
-
Chcete z partnerova talíře ochutnat, co má dobrého? Muž by měl mít jasnou odpověď
Ženy běžně rády ochutnávají z talíře partnera nebo manžela. Na svatbách novomanželé jedí z jednoho talíře. Je to ale v pořádku?
-
Komu prsa a komu stehna. Dá se rozhodnout, jak podělit kuřecí čtvrtky?
Komu by hospodyně měla dát na talíř prsa a komu stehna? Je v tom nějaký rozdíl? Pokud zvolíte stehno, zapomeňte na ohryzávání kosti.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »