Čokoládový fondán
Čtvrteční recept Apetýtu vám nadiktuje šéfkuchař Petr Svoreň, který je expert na umělecky servírované pochoutky. Ta dnešní bude plná čokolády, navíc to není nic složitého.
Na čokoládový fondán bude potřebovat:
- 5 vajec
- 250 g másla
- 300 g čokolády na vaření
- 20 g kakaa
- 150 g cukru moučka
Postup si poslechněte v přiloženém audiu.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.