Čokoládová zmrzlina s ovocem
Blíží se víkend, a tak možná plánujete nějaký ten sobotní či nedělní dezert. Vhod by vám mohl přijít dnešní apetýtový recept. Máme pro vás tip na domácí čokoládovou zmrzlinu.
Budete potřebovat:
- 100 ml mléka
- 2 větší banány
- 4 vypeckované datle
- 3 lžíce holandského kakaa
- 2 lžíce agávového sirupu
- čerstvé ovoce na zdobení (například borůvky)
Postup:
- Banány oloupeme a zmrazíme.
- Zmražené je pak dohladka rozmixujeme s mlékem, datlemi, agávovým sirupem.
- V případě potřeby můžeme dát mléka ještě o něco více.
- Připravenou zmrzlinu pak servírujeme v miskách ozdobenou ovocem.
- Skladovat ji můžeme v mrazáku, před podáváním je dobré nechat ji chvíli povolit.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka