Armaňak je digestiv. Destiluje se jen jednou. Proto více voní
Jde o francouzské brandy z oblasti Gaskoňska, tedy z krajiny odkud pocházel jeden ze čtyř mušketýru d'Artagnan. Další Gaskoněc – král Jindřich IV. Navarrský zavedl rituál, při kterém byly všem novorozeňatům potřeny rty stroužkem česneku, vínem a kapkou armaňaku.
Tradice výroby tohoto nápoje je o 200 let delší než u slavného koňaku. Rozdíl je v tom, že koňak se destiluje dvakrát, armaňak jen jednou. Díky tomu si zachovává více chuťových a vonných látek. Obsah alkoholu nesmí překročit 63 %.
Armaňak se používá jako digestiv. Víte, co to znamená?
a) jde o pití před jídlem – SMS ve tvaru POCHOUTKY A
b) jde o pití po jídle – SMS ve tvaru POCHOUTKY B
Za odpověď připište ještě své jméno a celou adresu. SMS odešlete na číslo 90 011 04. Cena SMS jsou 4 Kč vč. DPH.
Soutěžíme o roční předplatné časopisu Gurmet a velký balík koření Kotanyi v hodnotě 500 Kč.
Soutěžíme do úterní půlnoci – 9. června 2015!
Kompletní pravidla SMS soutěže najdete zde.