V Českém rozhlasu Střední Čechy pracuji jako redaktorka publicistiky a mimo jiné připravuje příspěvky do pořadů Výlety, Doktorská rada a Hobby magazín.
Pracovala jsem v agenturách Euro RSCG a JWA Prague. Původně jsem ale vystudovala hru na klavír na Pražské konzervatoři a hudební fakultě AMU v Praze a jako klavíristka jsem až do roku 2000 koncertovala pravidelně v Čechách i v zahraničí.
Své hudební zkušenosti jsem zúročila v letech 2006-2009 jako hudební redaktorka a moderátorka stanice Český rozhlas 3 - Vltava.
Ve volných chvílích si ráda poslechnu veškerou dobrou hudbu - od jazzu přes tradiční lidovou hudbu, rock i klasiku a dechovku - a to nejlépe na koncertech, kde je přímý kontakt s umělci.
Ráda by měla více času na divadla i kina, ale když mám konečně volno, odjíždí co nejrychleji z Prahy do přírody - po Středočeském kraji nebo do oblíbených Jeseníků.
Film, co mne pořád baví: Prázdniny v Římě (poprvé jsem ho viděla ve 13 letech a od té doby asi 40x - mám na ten film už asi Pavlovův reflex, dokonale mi totiž navozuje pocit prázdnin a naprostého volna). Ale jinak každá dobrá komedie - koneckonců film už kdysi dávno vznikl proto, aby lidi především BAVIL.
Hudba, kterou mám ráda: Pokud jde o skladatele, tak Debussyho a Mozarta. Jejich hudba je tak pozitivní, že dokáže vždy zlepšit náladu. Ale dále to je například česká skupina Camael, Gilbert Bécaud, Keith Jarreth, Phill Collins, Céline Dion, Magdaléna Kožená a José Cura.
Kniha, u níž nikdy neusnu: Upřímně, dnes si času, kdy můžu konečně spát, vážím natolik, že knihy nevítězí. Je ale pravda, že jsem kdysi dávno trpěla nespavostí nad známými trháky Jih proti severu a Tři mušketýři... V poslední době jsem dlouho večer sedávala nad knihou The Secret (Tajemství) a doma mám poměrně vysoký komínek esoterických knih, které si podle nálady a potřeby průběžně pročítám.
Motto: Všeliké kvaltování toliko pro hovada jest (J. A. Komenský)
Všechny články
-
Mezi nejčastější letní úrazy patří poranění hlavy a krční páteře. Myslete včas na prevenci
Prázdniny jsou v plném proudu a počasí láká k nejrůznějším aktivitám. Léto je ale obdobím největšího počtu úrazů, mezi ty nejčastější i nejzákeřnější patří úrazy hlavy.
-
Na zámku Konopiště si můžete vychutnat autentickou atmosféru barokní hostiny
Chloubou středočeského Zámku Konopiště jsou reprezentativní místnosti v baroknímu stylu. Nově čeká návštěvníky v hostinské jídelně originální aranžmá dobových sladkostí.
-
Michael Wollmann letos prožívá už padesátou hudební sezonu v čele své kapely
Kapela strýce Michaela letos oslavila 50 let od svého založení. Tuto sedmičlennou skupinu spolu se dvěma zpěvačkami dodnes řídí její zakladatel, kapelník Michael Wollmann.
-
Ploché nohy mohou způsobit nepříjemné sekundární zdravotní problémy
Ploché nohy má mnoho lidí, často ale zapomínáme, že mohou způsobovat další komplikace. Nejdůležitější je samozřejmě prevence.
-
Zánět slepého střeva se nesnažte jenom utlumit studenými obklady
Zánět slepého střeva je nejen bolestivý a nepříjemný, ale při zanedbání může přejít až do života ohrožující zdravotní komplikace.
-
Sbírka starých lahví Jiřího Kotláře představuje dobu, kdy lahve připomínaly umělecká díla
Jiřího Kotláře krása starých lahví upoutala tak, že je začal sbírat. Dnes má jeho sbírka přibližně 300 exponátů a po předběžné dohodě si ji mohou zájemci prohlédnout.
-
Na zámku Kačina na Kutnohorsku si můžete vychutnat atmosféru unikátního zámeckého divadla
Zámek Kačina byl počátkem 19. století postaven jako reprezentační sídlo. V současnosti je v něm k vidění expozice Národního zemědělského muzea. Muzeum českého venkova.
-
Oprava asfaltové šindele je poměrně jednoduchá. Obtížné je ale netěsnost najít
Mezi hojně rozšířené střešní krytiny patří asfaltové šindele. Pokud po čase začne do objektu zatékat, může to být pouze menší netěsností, kterou je možné zacelit a opravit.
-
Popáleniny ze sluníčka pomůže zklidnit černý čaj
Spálenou kůži od sluníčka můžete ošetřit obkladem s vychlazeným černým čajem a krémem s kyselinou pantothenovou.
-
Na dovolenou s sebou přibalte i lék na alergii
Kdo by nechtěl vyzkoušet nějakou specialitu zahraniční kuchyně. Jenomže se může stát, že něco okusíme a teprve poté zjistíme, že jsme na dané jídlo silně alergičtí.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »