Neposlušné tenisky Lucie Bílé

7. duben 2013
Odpolední evergreeny

Neposlušné tenisky, to byl první singl zpěvačky Lucie Bílé, která 7. dubna slaví narozeniny. Poblahopřáli jsme jí i v odpoledním vysílání rádia vašeho kraje a pustili si kousek Neposlušných tenisek, úryvek z rockové skladby, kterou Lucie Bílá zpívá s kapelou Arakain a taky celou popovou píseň Vokurky.

Vzpomněli jsme taky na zakládajícího člena kapely Chinaski Pavla Grohmana, který by oslavil 43 let, kdyby jeho životní cestu nezkřížila v roce 2008 nehoda na motorce.

Pulitzerovu cenu, která se od roku 1917 uděluje novinářům a hlavně spisovatelům získal v roce 2008 rocker a zpívající básník Bob Dylan. Bylo to právě 7. dubna, a tak jsme si v Odpoledních evergreenech na Regionu vyslechli jeho skvělou baladu Klepání na nebeskou bránu, kterou přezpívaly už více než dvě desítky dalších významných hudebníků.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.