Nejvíc jim chutnaly makronky, říká Jana Prchalová, cukrářka z Pražského hradu

14. prosinec 2018
Makronky vyžadují přesnost a cit

Někteří lidé to se svou profesí dotáhnou velmi daleko. Cukrářka Jana Prchalová se vyučila, pak pracovala v restauraci, hotelu až skončila na Pražském hradě.

Jak to celé začalo? Logicky, u vánočního cukroví. „Jako malá jsem pomáhala mamce s cukrovím o Vánocích. Pak jsem se vyučila, pracovala v hotelu, restauraci, pak jsem skončila v cateringu na Hradě,“ říká ke své profesní dráze cukrářka Jana Prchalová.

Nemohla následovat jiná otázka, než jaká pochutina byla právě na Pražském hradě nejoblíbenější. „Asi makronky. Malinové makronky s jahodovou náplní, pistáciové s citronovou náplní, borůvkové s vanilkovou náplní.“

Celý rozhovor si poslechněte v přiloženém audiu.

Jana Prchalová
Spustit audio
autor: Hela Dvořáková|zdroj: Český rozhlas