Nejvíc jim chutnaly makronky, říká Jana Prchalová, cukrářka z Pražského hradu
Někteří lidé to se svou profesí dotáhnou velmi daleko. Cukrářka Jana Prchalová se vyučila, pak pracovala v restauraci, hotelu až skončila na Pražském hradě.
Jak to celé začalo? Logicky, u vánočního cukroví. „Jako malá jsem pomáhala mamce s cukrovím o Vánocích. Pak jsem se vyučila, pracovala v hotelu, restauraci, pak jsem skončila v cateringu na Hradě,“ říká ke své profesní dráze cukrářka Jana Prchalová.
Nemohla následovat jiná otázka, než jaká pochutina byla právě na Pražském hradě nejoblíbenější. „Asi makronky. Malinové makronky s jahodovou náplní, pistáciové s citronovou náplní, borůvkové s vanilkovou náplní.“
Celý rozhovor si poslechněte v přiloženém audiu.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka