Nejen Mikuláš s čerty, ale také dobrovolníci se srdíčky vyrazili do ulic. Začaly zimní Srdíčkové dny

6. prosinec 2022 10:50

První prosincový týden opět patří Srdíčkovým dnům. V pondělí tak do ulic vyrazili nejen Mikuláš, anděl a čert, ale také dobrovolníci se sbírkovými předměty. Jejich koupí podpoříte rodiny s těžce nemocnými dětmi.

Dobrovolníci se sbírkovými předměty do ulic, ale třeba i na úřady, vyrážejí už od roku 2000. S průkazkou a osvědčením o sbírce se zapojili i studenti Střední odborné školy a středního odborného učiliště v Jindřichově Hradci.  

„Já už mám celkem dost praxi v tom, že komunikuji s lidmi a dokáži předvídat, jak se budou chovat. Nedělá mi absolutně žádný problém se s nimi začít bavit, poprosit o něco,“ říká studentka prvního ročníku Karolína.

Čtěte také

Tváří zimních Srdíčkových dnů se stala malá Lucinka, která trpí svalovou atrofií. „Měla štěstí, protože v té době měli v krčské nemocnici volnou jednu genovou terapii, která pomáhá zpomalovat účinky této nemoci, a proto se stále zlepšuje. Ovšem měla také postižené kyčle, proto musela podstoupit operaci a měla to opravdu hodně těžké,“ popsala ředitelka obecně prospěšné společnosti Život dětem Mária Křepelková.

Do sbírky můžou lidé tradičně přispět nákupem sbírkových předmětů, ale třeba i zasláním dárcovské sms. „Je možné zaslat zprávu ve tvaru DMS ZIVOTDETEM 30, nebo 60, nebo 90, nebo nově 190. To jsou hodnoty peněz. Další možností je samozřejmě přispět na sbírkový účet,“ doplnila Mária Křepelková.

Spolu se Srdíčkovými dny se lidé do 18. prosince můžou zapojit i do speciální tomboly o dva originální míče mistrovství světa ve fotbale s podpisy Lionela Messiho a Christina Ronalda.

Spustit audio

Související