Nedělní Noční linka: Kdy jste se stali dospělými?

26. srpen 2018

Kdy se podle vás člověk stane opravdu dospělým? Když se osamostatní? Když je schopen uživit sebe,případně i někoho dalšího, je tedy finančně nezávislý? Když mu odejdou rodiče tam, odkud není návratu? Kdy jste se cítili dospělými a kdy se jimi opravdu stali?

Do světa dospělých vstupujeme dovršením osmnácti let, kdy si oficiálně můžeme mnohé dovolit. Ale kdy se člověk opravdu stává dospělým? Když dokáže vydělat peníze, postarat se o sebe i své blízké? To je otázka!

Kdy si myslíte, že jste se stali dospělými vy? A díky čemu? Na vaše příběhy se moc těší moderátor Noční linky Karel Sladký. Karlovi můžete k tématu už teď napsat přes tuto internetovou stránku a nebo mu zatelefonujte po 23. hodině přímo do studia na číslo 731 800 900.

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.