Nedělní Noční linka: Kapr nebo řízek?

20. prosinec 2020

Co se častěji u vás na vánočním stole objevuje - kapr nebo řízek? Nebo dokonce připravujete obojí, protože vaše rodina si to prostě tak přeje. A podle čeho vybíráte a kupujete toho nejlepšího vánočního kapra? A máte nějakou speciální rodinnou přípravu rybího pokrmu? A nebo je to úplně něco jiného a protože jste třeba vegetariáni, tak vaše sváteční večeře žádné maso neobsahuje.

Na Štědrý večer se u nás většinou jí klasika, ale přeci jen jsou rodiny, které rády experimentují, a nebo mají prostě své jiné tradice. A koneckonců, proč také ne. A co vy?

Helena|Preji Vam pani Jitko hezkou noc, i vsem posluchacum. Ja ani kapra ani rizek. Skoro kazdy rok peceme krutu a k tomu bramborovou kasi, ale z oranzovych brambor a taky delam i bramborovy salat ze zlutych brambor (tady totiz prodavaji vic bilych brambor, ale ty me vubec nechutnaji). Kapra jsem jedla v zivote dvakrat a dvakrat jsem skoncila na pohotovosti s kosti v krku, jednou uvizla mala kosticka na krajicku, tak ji jen takvou dlouhou pinzetou vyndali, ale jednou to bylo na malou operaci. Takze od te doby o kapra vubec nestojim. A rizky mi chutnaji jenom kureci a delam je dost casto, tak mame radi na vanoce neco jineho a tak se podle kanadskeho zvyku pece kruta.
607xxx288|ZDRAVIM VAS TAK RIZEK KURECI RIZEK VEPROVI KLOBASY A KRUTI RIZKY KAPR V TESTICKU OBALENYNE HEZKY VECER PREJE LIBA Z KRASNE LIPY
720xxx090|Jâ si myslim,že duležité je,když chutná,MARTA 73
Zdena|Hezký večer paní Jituško Vám i posluchačům. Když jsem si přečetla dnešní téma, dostala jsem na kapra chut .Musím si počkat,pak ho můžu na více způsobů.Nejlepší je pro mne klasika obalovaný, dá se i zapéci po madarsku , nebo se švestkovou omáčkou aj .Kapr musí mít aspoň kolem 3kg, Také dělám i řízky kuřecí a nesmí u toho chybět bram,salát, který jde připravit podle chuti .Můj říká,že by nejraději stehno z kapra.....hi hi..ale kde ho mám najít.......JIž několikrát jsem dělala i lososa,což letos nebude.Každý podle své chuti s přáním všeho dobrého u svátečního stolu všem přeji hlavně hodně zdraví, to bychom si určitě přáli pod stromečkem všichni...dobrou noc
Alena|Krásný večer všem. Nevím, zda to tak má ještě někdo jako my, protože všichni mluví jen o bramborovém salátu, ale my jíme celý život smaženého kapra s rýží a k tomu jen okurek nebo nějaký salát. Nikdy jsme to neměli jinak a taky letos to bude stejné. Já ani moc ráda bramborový salát nemám, jen když máme normální řízky a to ten salát dělám jen takový obyčejný ve sladkokyselém nálevu a bez majonézy. Tak si počkám na dnešní příběhy, dobrý večer a hodně zdraví všem.
Marek|Dobrý den,za mne určitě kapr,nebo nějaká ryba.u nás v rodině děláme většinou lososa a rybí polévku z kapra.