Nákupní šílenství se na zlatou neděli nekonalo. V jihlavském obchodním centru byla asi třetina lidí

21. prosinec 2020 06:00

V tuto dobu měli obchodníci každý rok největší tržby, vrcholily předvánoční nákupy. Letošní rok je to ale všechno jinak.

Poslední tři dny zbývají do Štědrého dne. A možná i vy ještě sháníte dárky na poslední chvíli. Jedním z vrcholů předvánočních nákupů bývala tradičně poslední adventní neděle, která dostala přízvisko zlatá.

Až o polovinu méně lidí

Kupříkladu v jihlavském obchodním centru to bylo letos jinak. „Zhruba o čtvrtinu až polovinu méně lidí tady je,“ konstatoval prodavač Jirka v jihlavském Cityparku.

„Oproti loňsku jsme asi na padesáti procentech tržeb. Je to určitě kvůli koronaviru. Jestli mají strach, nebo šetří, ale určitě chodí lidí méně.“ Michaela a Honza obsluhují u dalšího stánku na chodbách nákupního centra.

Pana Filipa jsme potkali na druhé straně nákupní galerie. V ruce měl velkou žlutou tašku. „Většinu jsem toho nakoupil na internetu. Je to tady jiná atmosféra než jiné roky.“

Jako nejslabší zlatou neděli hodnotí tu letošní také marketingová pracovnice City parku Iva Pakostová. „Je tady relativně klidno, jsme na třiceti procentech maximální kapacity.“

autoři: František Jirků , mik
Spustit audio

Související