Na Vysočině se lyžuje i na Štědrý den. Otevřeno je ale jen na sjezdovkách u Jihlavy

24. prosinec 2019 06:00

Na Vysočině se lyžuje jen na kopcích Šacberk a Čeřínek u Jihlavy. Vleky budou na obou sjezdovkách jezdit i v pondělí a během svátků.

Pouze na Štědrý den budou mít oba skiareály zkrácenou provozní dobu. Jejich správci to řekli agentuře ČTK. Zbývající dvě sjezdovky na Vysočině, které už zahájily novou lyžařskou sezonu, Harusův kopec a Fajtův kopec na Žďársku, po sobotním dešti přerušily na několik dní provoz.

Šacberk

Sjezdovku Šacberk pokrývá okolo 40 centimetrů technického sněhu. My jsme to o víkendu po dešti dvakrát přerolbovali a je to opravdu dobré, určitě nebudeme svátky omezovat,“ řekl Pavel Havlíček, který sjezdovku provozuje. Zájem lyžařů je zatím slabší, což podle něj ale odpovídá této předvánoční době. Lyžovat se na Šacberku bude od 08:00 do večera i ve vánočním týdnu, jen na Štědrý den se vlek zastaví už v 15:00.

Čeřínek

Na Čeřínku funguje jeden ze dvou vleků, dlouhý je 400 metrů. V celodenním provozu bude i v dalších dnech, vyjma Štědrého dne, kdy se bude končit po poledni. Řekl to Vladimír Cháb z firmy, která se o areál od letošní zimy stará.

Fajtův a Harusův kopec

Na Fajtově kopci ve Velkém Meziříčí je sjezdovka zavřená ode dneška, lyžovat se tam bude znovu v pátek. Sněhu sice na svahu ještě zůstalo dost, ale úpravami by teď odtával, řekl Jiří Pálka z tamního lyžařského klubu. Podotkl, že během vánočních svátků obvykle bývá lyžařů méně než ve dnech, které po nich následují.

Novoměstská sjezdovka Harusův kopec by měla znovu fungovat od čtvrtka 26. prosince. Provozovatelé to uvedli na webu. Rekreační běžkaři zatím v Novém Městě nesmějí ani na uměle zasněžované sportovní tratě Vysočina Arény. O dalším postupu bude sportovní klub veřejnost informovat počátkem příštího týdne. Kvůli výraznému oteplení tam také organizační výbor informoval o zrušení závodů Ve stopě Zlaté lyže, které měly být na Štěpána.

zdroj: ČTK
Spustit audio