Na velikonoční svátky se chystají taky policisté

29. březen 2024 07:00

Na Velikonoční svátky se nepřipravují jen věřící, koledníci nebo hospodyňky. V pohotovosti budou také policisté. Na silnicích je během svátků budou řidiči potkávat více než jindy.

O Velikonocích budou policisté dohlížet především na provoz na silnicích a kontrolovat, zda řidiči nejezdí pod vlivem alkoholu. „Do kontrol se od pátku zapojí větší počet policistů pořádkové i dopravní policie a v terénu budou do pondělí,“ potvrdila policejní mluvčí Dana Čírtková.

Policisté budou dohlížet na provoz na všech typech cest, nejen na dálnici D1. „Budeme také na silnicích, které vedou k turistickým cílům nebo chatovým oblastem,“ doplnila Čírtková.

Loni policisté na Vysočině nejčastěji řešili překročení povolené rychlosti. „Překročení povolené rychlosti je závislé na počasí a letos meteorologové hlásí velmi příznivé počasí, proto budeme mít radary v obcích, protože tam je překročení povolené rychlosti rizikové,“ říká Dana Čírtková.

V loňských velikonočních statistikách se ale objevili i řidiči, kteří usedli za volant pod vlivem alkoholu. „Všichni měli do jednoho promile, takže se dopustili přestupku,“ dodala policejní mluvčí. Policisté se při kontrolách zaměří ale i na používání telefonu za jízdy, používání bezpečnostních pásů nebo technický stav aut.

Spustit audio