Na služby psích kadeřníků se tvoří pořadníky, zájem je na jaře velký

5. březen 2024 06:30

Pokud potřebujete ostříhat psa, pravděpodobně si na služby psího kadeřníka budete muset chvíli počkat. Na službu vznikají na jaře pořadníky.

Na stříhání psa si teď lidé počkají déle, než bývalo touto dobou v minulých letech obvyklé. Salony, které se formováním psí srsti zabývají, totiž začínají kvůli většímu zájmu dělat pořadníky. Meziročně se zvedly i ceny za tuto službu. Například za frizůru jorkšírského teriéra mohou lidé zaplatit až 500 korun.

Jarmila Kašparová se živí jako psí kadeřnice už přes 30 let. Že by typický jarní nával zájemců o psí střih v jejím havlíčkobrodském salonu přišel už na konci února, ale nepamatuje: „Ten boom začíná obvykle v březnu, dubnu, květnu, to jsou měsíce, kdy se ta čekací doba opravdu může prodloužit. V jarních měsících líná srst, to znamená líná podsada a to ti majitelé chtějí upravit, aby ten pejsek nevylínával. A to ať už jde o přírodní plemeno nebo bišonka, který je ryze stříhací pes.“

Zájemce už zapisuje do pořadníku. A to i přesto, že ceny za své služby musela meziročně zvýšit. I jihlavská psí kadeřnice Aneta Havlová mírně upravila ceny. Čekací lhůta na stříhání psů je u ní teď minimálně dva týdny.

Spustit audio