Na sjezdovce ve Vysoké u Havlíčkova Brodu zase bude možné lyžovat, farmář a lyžaři se dohodli

19. duben 2023

Pět let dohadů a soudních sporů o část pozemku pod vlekem a chatou ve Vysoké u Havlíčkova Brodu je u konce. Radnice a tělovýchovná jednota Lyžař se domluvily s majitelem části tamních  pozemků na jejich užívání.

Sportovci nově mají dotčené plochy od farmáře Miroslava Hrtúse pronajaté na dobu neurčitou s roční výpovědní lhůtou.

„To, co nezbytně potřebuji pro svoji činnost, tak to mají smluvně zavázané,“ potvrdil Miroslav Hrtús, že nově podepsané smlouvy umožňují lyžařům nájemní užívání jeho pozemků.

Ústupky na obou stranách

Ústupky musela udělat i tělovýchovná jednota. „My jsme museli stáhnout žalobu na předkupní právo na pozemek pod chatou.

Čtěte také

Část členů s tím souhlasila, část nesouhlasila, ale nakonec jsme se shodli, že Lyžař je od toho, aby zajistil lyžování na Vysoké,“ vysvětluje předseda tělovýchovné jednoty Tomáš Kučera.

I když se lyžaři s farmářem nemohli dohodnout dlouhé roky, poslední jednání byla poměrně klidná. Bylo i v zájmu radnice, aby dopadla dobře.

„Město do toho areálu v předchozích letech  investovalo velké peníze. Byla by velká škoda, abychom to úplně utnuli a odstranili, protože to nikdy nevrátíme zpátky,“ řekla místostarostka Havlíčkova Brodu Marie Rothbauerová z ODS.

„Podmínkou toho, abychom se domluvili a podepsali nájemní smlouvu, byla i podepsaná nájemní smlouva mezi panem Hrtúsem a lyžaři,“ dodala.

Letošní sezona

O provozu areálu v nadcházející sezoně bude ještě tělovýchovná jednota Lyžař s městem jednat. Vyřešit musí například náklady na energie.

Spustit audio

Související