Na jihlavské fotbalisty přišlo víc fanoušků než obvykle. Klub pozval malé hráče z okolních obcí

12. květen 2022 06:00

Jihlavští fotbalisté na domácím trávníku porazili Příbram. Utkání provázela nejlepší atmosféra v této sezoně a nemohlo za to jen příjemné slunečné počasí.

Jihlavští fotbalisté odehráli poslední domácí utkání sezony. Ve 29. kole druhé ligy porazili Příbram 2:1, a udělali tak radost fanouškům Vysočiny, kterých bylo tentokrát o něco více než v minulých zápasech. 

Na tribunách se totiž objevili malí fotbalisté z pozvaných klubů z okolí, kupříkladu z Luk nad Jihlavou. 

Zpátky na stadion …

„Snažíme se vymýšlet způsoby, jak lidi dostat zpátky na stadion, zpátky na fotbal. Řekl bych, že tady byla asi nejlepší atmosféra za poslední dva roky,“ pochvaloval si šéf FC Vysočina Lukáš Vaculík. 

Klub se po celou letošní sezonu potýkal s tím, že do ochozů chodilo málo diváků. „Situace je ovlivněná spoustou věcí. Covid to ovlivnil, nevím, jestli lidi mají náladu na zábavu, na fotbal. Musíme změnit to podvědomí lidí, že fotbal je zábava, dělá se to pro ně.“

První gól

Radost z živější atmosféry měli i samotní hráči na trávníku. „Děti přivedou rodiče, ať jsou tady jakékoli věkové kategorie, když je tady takhle plno, je to pro nás určitě lepší,“ byl rád mladý jihlavský záložník Lukáš Musil, který na utkání s Příbramí nezapomene. 

Fotbalista Lukáš Musil, FC Vysočina Jihlava

Trenér ho poslal na hřiště v 76. minutě a jednadvacetiletý hráč po pár vteřinách na trávníku vstřelil rozhodující gól. Navíc svůj první v druhé lize. „Od začátku týdne jsme šli, abychom tohle zvládli, abychom fanouškům doma dopřáli další tři body a rozloučili se s nimi tímto způsobem,“ těší se z výhry Vysočiny nad Příbramí 2:1 střelec rozhodujícího gólu Lukáš Musil.

Spustit audio

Související