Na exotickou podzimní dovolenou vyrazte do Dominikánské republiky

17. říjen 2016
Dobré odpoledne

Léto je za námi, máme podzim, taky už dorazilo chladné počasí, ale naštěstí můžeme vyrazit do tepla, za sluníčkem a na krásné pláže s bílým pískem. Exotickou dovolenou můžete strávit v Dominikánské republice. Naší průvodkyní v poradně Regionu byla Martina Lauerová z cestovní kanceláře Kompas tour.

„Hlavní sezóna v Dominikánské republice je od prosince do dubna, kdy jsou pro nás nejoptimálnější teploty. Ve stínu bývá kolem 25 stupňů, je tam pro nás i optimální vlhkost. Sezona od května do června je obdobím, kdy nejvíc prší. Dá se tam jet, teploty jsou příznivé, ale je předpoklad dešťů,“ říká host. Hurikánová sezona končí na přelomu září a října.

Dominikánská republika je pro všechny věkové kategorie

Nejnavštěvovanější destinace jsou Punta Cana, Samaná a Puerto Plata. Zároveň patří k turisticky nejoblíbenějším. Jsou to destinace vhodné pro všechny kategorie turistů. Zalíbí se jak rodinám s dětmi, tak seniorům. Přitom není nutné mít žádná povinná očkování. I když je doporučené očkování proti žloutence typu A a B, břišnímu tyfu, tetanu a případně vzteklině nebo malárii. Lékařská péče je na vysoké úrovni v privátních klinikách, veřejná zdravotnická zařízení jsou naopak na nižším standardu, než jsme zvyklí.

V Dominikánské republice nemusíte jen ležet na pláži

Je to země, kterou stojí za to procestovat. V hlavním městě Santo Domingo je památková zóna UNESCO, kde je katedrála, pevnost nebo dům Kryštofa Kolumba. Jiný druh podívané najdete v jeskyních Tres Ojos, kde jsou i jezírka bohatá na život fauny a flory. Dominikána zároveň nabízí i další aktivity. K těm nejpopulárnějším patří golf, šnorchlování, vodní sporty a potápění. „Takový jeden ponor se v Dominikánské republice pohybuje kolem 50 amerických dolarů,“ říká Martina Lauerová. A tropický podmořský život je beze sporu podívanou, kterou na evropském pobřeží nenajdete. Nevšední je také jezero Enriquillo s nadmořskou výškou – 39 metrů. Zároveň je to jediné slané jezero, kde žijí krokodýli.

Exotická dovolená už nemusí být z říše snů

„Vzhledem k tomu, že nejdražší položkou v ceně zájezdu je letenka, díky delšímu letu, tak je lepší letět na zájezd 10, 12, až 14 denní, kde se cena s all inclusive pohybuje kolem 30.000 Kč na osobu,“ říká host. Využít můžete i last minute a pak se dá pohádková dovolená pořídit za ještě nižší cenu.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.