Na D1 ubyla řidičům komplikace, sjezd u Jihlavy se otevřel o měsíc dřív

2. červenec 2014
Zprávy z

Řidiči už můžou z dálnice D1 opět sjíždět u Jihlavy. Exit na 112. kilometru ve směru na Brno opravili silničáři s téměř měsíčním předstihem. Termín se podařilo zkrátit tím, že místo původně plánovaného cementobetonového krytu položili dělníci asfalt.

„Výměnou z cementobetonového krytu na asfalt se zkrátila uzavírka z původního termínu do 31. července 2014. Ředitelství silnic a dálnic tak vyšlo vstříc řidičům, zejména vzhledem k probíhající turistické sezóně,“ potvrdila mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Nina Ledvinová.

Exit 112 využívají řidiči hlavně během léta, když míří na dovolenou do Chorvatska nebo Rakouska. Uzavřený byl od 3. června. Dřívější termín otevření vítá i policie na Vysočině. Na dálnici se totiž kvůli omezení tvořily i hodinové kolony.

„Problémy se objevovaly zejména v situaci, kdy se v úseku mezi Větrným Jeníkovem a Jihlavou něco stalo, nějaká drobná nehoda nebo se tam případně objevilo porouchané vozidlo, tak bylo velice problematické se k těmto místům dostat,“ přiblížila policejní mluvčí Dana Čírtková.

První řidiči už sjezd využili po dnešní 10. hodině. Nemuseli tak při cestě do Jihlavy sjíždět u Velkého Beranova jako v posledním měsíci. Sjezd na Havlíčkův Brod ale zůstává stále uzavřený.

Od konce března je kvůli výměně povrchu vozovky vedená doprava na D1 jedním pásem mezi Jihlavou a Větrným Jeníkovem (kilometr 112 až 104). Vozy jezdí ve dvou zúžených pruzích v obou směrech.

Modernizované úseky D1 v roce 2014
autoři: Hana Mikulincová , Martina Kovaříková , Andrea Kratochvílová
Spustit audio