Na český knižní trh přichází v září nejnovější román nositelky Nobelovy ceny za literaturu Olgy Tokarczukové Empusion

14. září 2023

Ani v září se český knižní žebříček příliš nemění. Čtenáři mají stále největší zájem o knihu Aleny Mornštajnové Les v domě. Na druhém místě je opět Vlastimil Vondruška s Černou lilií z detektivního historického cyklu.

„Ale z čeho mám radost, tak je krásné leporelo pro děti Kde si Píďa zchladí tlapky,“ upozorňuje knihkupec Karel Kratochvíl z Humpolce. Kniha pro děti se v žebříčku umístila na třetím místě.

Čtvrtou příčku v oblíbenosti u čtenářů drží druhý díl knihy Sudetský dům Štěpána Javůrka. „To je pokračování osudů lidí v Sudetech za druhé světové války a i samozřejmě v tom poválečném období,“ popisuje Karel Kratochvíl.

Zářijové novinky

Na český knižní trh míří novinka fyzioterapeuta Pavla Koláře Řeka pod hladinou. „Tentokrát to není žádná příručka, ani dokument, ale jde o beletrii. Má podtitul Vědomím proti času, a čtenářům nabídne poměrně dost velkou životní hloubku,“ slibuje humpolecký knihkupec.

Kniha, která by naší pozornosti v září taky neměla uniknout, je nejnovější román polské autorky Olgy Tokarczukové Empusion. Nositelka Nobelovy ceny za literaturu tentokrát podle Karla Kratochvíla přináší čtenářům přírodní léčivý horor.

Pro další knižní tipy si poslechněte celý rozhovor.

autoři: Hela Dvořáková , hoch
Spustit audio