Mořeplavec Miroslav Račan: Mexická kuchyně je skvělá a nepálí, jak si myslí spousta lidí
Miroslav Račan proplul téměř celý svět. Pluje na své malé jachtě Sněhurka a poslední zážitky má z Mexika.
„Miluju španělštinu, miluju španělsky mluvící země, tamní lidi a kulturu,“ vyznal se v Dobrém dopoledni cestovatel. „Mexická kuchyně je skvělá a nepálí, jak si spousta lidí myslí. Záleží, co si tam člověk dá za omáčku, když si dá nepálivou, tak to nepálí,“ smál se.
Miroslav Račan proplul přes 90 zemí. Rozhovor cestovatele s Helou Dvořákovou si poslechněte v přiloženém audiu.
Související
-
Sněhurka i v době covidové brázdí světová moře. Poslední cesta vedla z Aljašky do Mexika
Cestovatel, autor cestopisných knih a mořeplavec Miroslav Račan se vrátil zpět do Česka. Poslední cesta vedle z ostrovů Aljašky až do Mexika.
-
Sněhurka obkroužila téměř celou planetu. Majitel si ji postavil sám
Miroslav Račan z Pelhřimova je cestovatel, vášnivý plachtař a také spisovatel, autor dvoudílné knihy o své lodi, Sněhurce.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.