Mořeplavec Miroslav Račan: Mexická kuchyně je skvělá a nepálí, jak si myslí spousta lidí

2. září 2021

Miroslav Račan proplul téměř celý svět. Pluje na své malé jachtě Sněhurka a poslední zážitky má z Mexika.

„Miluju španělštinu, miluju španělsky mluvící země, tamní lidi a kulturu,“ vyznal se v Dobrém dopoledni cestovatel. „Mexická kuchyně je skvělá a nepálí, jak si spousta lidí myslí. Záleží, co si tam člověk dá za omáčku, když si dá nepálivou, tak to nepálí,“ smál se.

Miroslav Račan proplul přes 90 zemí. Rozhovor cestovatele s Helou Dvořákovou si poslechněte v přiloženém audiu.

 

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.