Martina Sáblíková převzala ve Žďáře nad Sázavou Cenu města. Nominovali ji sami občané

2. září 2016
Zprávy z

Rychlobruslařka a cyklistka Martina Sáblíková se může pyšnit další cenou. Není to vydřená zlatá medaile ani pohár, ale cena jejího rodného města. Ve Žďáře nad Sázavou převzala tu nejvyšší poctu poté, co ji nominovali sami občanů. Martina Sáblíková se ve Žďáře narodila, aktuálně ale žije jinde.

Světoznámá sportovkyně, rychlobruslařka Martina Sáblíková převzala cenu z rukou žďárského starosty. „Vážím si toto o to víc, že takto hlasovali občané. Já jsem vděčná, že lidé takový názor na mě mají a chtěla bych mimo to poděkovat svým rodičům, trenérovi a také lidem z mého týmu. Bez nich bych nebyla to, co jsem,“ řekla dojatá Sáblíková.

Stavět dům ve Žďáře zatím neplánuje

Martina Sáblíková dostala už před časem od svého rodného města dar – stavební parcelu s výzvou, aby tam vybudovala své sídlo.

Zatím ale spíš cestuje, trénuje po celém světě a naplno se věnuje vrcholovému sportu. „Lehce se o tom bavíme, ale je to trochu komplikované. V roce 2018 je olympiáda a já teď vůbec nevím, kolik na to budu mít času. Nevím, jestli sním o domečku, ale vždycky když jsem v cizině, tak se moc těším domů,“ usmála se sympatická sportovkyně.

autoři: mik , Hana Mikulincová
Spustit audio