Lidé v Rohozné se spojili a vzájemně si pomáhají po pondělním ničivém vichru

11. únor 2020 12:00

Obec Rohozná jihozápadně od Jihlavy včerejší poryv větru napáchal velké škody. Poškozeny jsou desítky domů. Dnes se všichni dali do oprav.

Stržená střecha hasičárny, poškozené stodoly, ale i nové rodinné domy. Tak to po pondělním ránu vypadá v Rohozné. Vítr Sabine se tam prohnal krátce po osmé hodině ráno.

„Těch lidí, kteří pomáhají, je velké množství. Starostka s místostarostkou se vydaly na obchůzku, aby zjistily, kolik škod vlastně je,“ řekl z místa reportér Milan Soldán.

Hasičárna

Nemovitost, která to v uvozovkách odnesla téměř nejvíc, je rohozenská hasičárna. Vítr strhl téměř celou střechu a odnesl ji desítky metrů daleko.

Rohozná, následky větrné smršti
Rohozná, následky větrné smršti

„Hasiči mají práci s hasičárnou, pomáhají ale především místním lidem, připojili se k nim dobrovolní hasiči z okolních obcí a pomoc nabídlo i město Třešť.“

Pokrývači

Do Rohozné už dorazila pokrývačská firma, která má zajistit opravy střech. „Zatím spíš pomáhají s úklidem a čekají na materiál. Silnice kolem jsou poměrně kluzké a není snadné sem dopravit těžký materiál,“ dodal Milan Soldán.

autoři: Milan Soldán , mik

Související