Ladislav Urban: Pití piva je společenská událost

18. květen 2011

Ve středečním Tandemu se svezl správce a řídící pivovaru Dalešice Ladislav Urban. Bydlí se svou rodinou přímo nad pivovarskou restaurací a má prý o všem přehled.

Když ráno bouchnou dveře, ví, že přišla paní uklízečka. Večer slyší úryvky rozhovorů hostů, kteří hodnotí dalešické pivo. Vstává ráno po páté a než večer ulehne, vždycky důkladně ochutná, co ten den v pivovaru uvařili. A víte, proč nenarazíte na žádné dalešické „lahváče“? Protože pití piva se nemá odehrávat u televize, ale v hospodě mezi přáteli. Když vezmete ty své kamarády do Dalešic, tak ochutnáte nejen dobré pivo, ale projdete se po místě, kde se natáčely slavné Postřižiny, podíváte se do pivovarského muzea, ochutnáte speciality v dalešické restauraci a např. už tento víkend se můžete zapojit do pivovarského duatlonu.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.