Krůta na víně s kardamomovým dipem

24. červenec 2018

Moderátor, zpěvák a bavič Jarda Hypochondr objíždí Vysočinu a griluje. Děje se tak v rámci akce Českého rozhlasu Vysočina Léto na grilu.

Tentokrát se svým týmem zastavil v Jiříně, kde připravoval krůtu na víně s kardamomovým dipem.

Chcete-li nakrmit větší množství lidí, budete potřebovat následující suroviny. Množství lze adekvátně i snížit.

6 kg krůtího masa

0,5 kg cibule

3 dcl sladkého bílého vína

2 litry smetany (33%)

15 ks kardamomu

3 lžíce soli

3 lžíce cukru

1 lžíci kari

2 lžičky skořice

30 rohlíků

5 lžic medu

20 dkg jíšky

2 dcl oleje

Léto na grilu

Léto na grilu, Vysočina

Pojďte se s námi bavit, dobře najíst a také zazpívat. To vše je léto na grilu. Moderátor, zpěvák a bavič Jarda Hypochondr objede během léta celkem devět míst.

autor: mik