Krůta na víně s kardamomovým dipem
Moderátor, zpěvák a bavič Jarda Hypochondr objíždí Vysočinu a griluje. Děje se tak v rámci akce Českého rozhlasu Vysočina Léto na grilu.
Tentokrát se svým týmem zastavil v Jiříně, kde připravoval krůtu na víně s kardamomovým dipem.
Chcete-li nakrmit větší množství lidí, budete potřebovat následující suroviny. Množství lze adekvátně i snížit.
6 kg krůtího masa
0,5 kg cibule
3 dcl sladkého bílého vína
2 litry smetany (33%)
15 ks kardamomu
3 lžíce soli
3 lžíce cukru
1 lžíci kari
2 lžičky skořice
30 rohlíků
5 lžic medu
20 dkg jíšky
2 dcl oleje
Léto na grilu

Pojďte se s námi bavit, dobře najíst a také zazpívat. To vše je léto na grilu. Moderátor, zpěvák a bavič Jarda Hypochondr objede během léta celkem devět míst.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka