Křížem krážem Vysočinou na kole je výlet pro každého cyklistu

11. červenec 2016
Dobré odpoledne

Křížem krážem Vysočinou je cyklistický výlet v osmi etapách po krásných a zajímavých místech našeho kraje. Jak už z názvu vyplývá, tak se jede na kole. Představit letošní ročník tohoto cyklovýletu přišla do poradny Regionu Klára Čechová z Vysočina Tourism.

„Trasy jsou naplánované tak, aby si je účastníci užili. Mají 50 až 60 kilometrů a je na každém, jestli pojede celou trasu nebo pouze její část. Snažíme se vyhýbat frekventovaným silnicím, jedeme přes cyklostezky, lesem, ale i po polních cestách. Takže účastníkům bych určitě doporučila horské nebo trekové kolo,“ říká Čechová.

Zastávky jsou na turisticky atraktivních místech

Při putování Křížem krážem Vysočinou na kole účastníci výletu zastaví například v Havlíčkově Borové v rodném domě Karla Havlíčka Borovského, v Alternátoru v Třebíči nebo navštíví rodný dům Jana Kubiše v Dolních Vilémovicích. Nechybí ani pravidelná zastávka na oběd a cílovým místem všech etap pak bude pivovar v Dalešicích.

Peloton výletníků na kole doprovodí i technická podpora

„Máme k dispozici doprovodné vozidlo. Čeká na předem domluvených místech. Tam si doplníme tekutiny, občerstvíme se a pak jedeme dál. Sebou máme lékárničku, cyklistické nářadí, náhradní duše na horská i treková kola. Zatím jsme si se vším poradili,“ dodává s úsměvem host.

Čtěte také

Spustit audio