Králík na zelenině, precizně nakrájená mrkvička nebo polévka s kuřecí rolkou - v Humpolci se utkali nejlepší kuchaři českých středních škol

Mladí kuchaři si v soutěži museli poradit i s tajnou ingrediencí
Mladí kuchaři z českých středních škol a učilišť museli projít korespondenčním kolem i semifinále v Jihlavě. Čtveřice těch nejlepších se v pondělí v Humpolci utkala ve druhém ročníku studentské soutěže. Dva z nich byli z Vysočiny.
Nehodnotila se zdaleka jenom chuť a část surovin byla do poslední chvíle tajná. „Budeme se jim dívat na ruce, do odpadkového koše, na pracovní prostředí,“ popisuje předseda poroty šéfkuchař Martin Jiskra. „Hospodárná práce, to by měl být um profíka. Nejen aby to hezky vypadalo, ale aby to bylo bezpečně udělané a ekonomicky v pořádku,“ upřesňuje.
Cílem soutěže je zvýšit zájem mladých lidí o gastronomii. „Gastronomie především v době covidu velmi utrpěla a spousta lidí odešla z oboru pryč. Takže dnes je velký problém do restaurací sehnat profesionály. A tato soutěž je způsobem, jak podpořit studium těchto oborů,“ řekl mluvčí pořádajícího humpoleckého pivovaru Radek Tulis.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Putin nám bezpečnostní záruky nedá. Potřebujeme partnery, prohlásil Zelenskyj při návštěvě Prahy
-
Soltész: Fico je dědicem komunistické strany. Jeho sen bylo být prvním generálním tajemníkem ÚV KSČ
-
Pojar: Osobní setkání je nenahraditelné. To, že Zelenskyj přijel se svou ženou, ukazuje důvěru
-
Trump chce z Alcatrazu znovu věznici. Návrh naráží na zákony, památkáře i miliardové náklady