Krajští záchranáři mají v Ledči nad Sázavou nové stanoviště

25. červenec 2019 03:00

Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina má nové výjezdové stanoviště v Ledči nad Sázavou na Havlíčkobrodsku. Kraj Vysočina za ně zaplatil 12 milionů korun.

Typizovaný objekt stojí na okraji města, záchranáři se do něj přestěhují o prázdninách z pronajatých prostor v centru města. V tiskové zprávě informovala mluvčí kraje Jitka Svatošová.

Komplikovaný výjezd k zásahům

Zdravotní záchranná služba dosud v Ledči sídlila v centru města v nájmu v budově polikliniky. „Je to budova, která ne úplně vyhovuje našim provozním potřebám. A je tam také velmi komplikovaný výjezd na zásahy,“ řekla už dřív ředitelka krajských záchranářů Vladislava Filová.

Nové výjezdové stanoviště stojí na pozemcích kraje v Koželužské ulici v horní části areálu, kde sídlí střední škola s gymnáziem. Aby se vozidla směřující ke škole s auty záchranářů nepotkávala, nechal kraj postavit nový výjezd na hlavní silnici, řekl náměstek hejtmana Martin Kukla (ANO).

Stěhování za provozu

Záchranáři se budou stěhovat za provozu původního stanoviště. „Nájemní smlouvu na poliklinice máme ukončenu ke konci srpna, a k tomu datu plánujeme oficiální opuštění současně používaných prostorů,“ řekla Filová.

Zdravotní záchranná služba funguje v Ledči od roku 1994. Součástí krajské organizace je od roku 2005, kdy se okresní záchranné služby sloučily. Ročně vyjíždějí zdravotníci z Ledče k více než 1200 zásahům. Spádová oblast má asi 20.000 obyvatel.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související