Kluzké silnice a sníh dávají řidičům na Vysočině zabrat

20. únor 2013
Zprávy z

Za posledních čtyřiadvacet hodin už na Vysočině bouralo více než čtyřicet řidičů, šest z nich je zraněných. Problémy na silnicích začaly včera odpoledne, kdy začal kraj zasypávat sníh. Velké komplikace způsobilo počasí na dálnici D1, kterou včera zastavil havarovaný kamion.

Tahač s návěsem dostal smyk včera v půl páté odpoledne na 103. kilometru dálnice D1. V místě se utvořila kolona a řidiči museli místo objíždět. Série nehod pokračuje na kluzkých silnicích také dnes, policisté už řešili osm nehod, jeden člověk je lehce zraněný.

„Operační důstojníci integrovaného operačního střediska policie v našem kraji přijali od včerejšího rána od dnešního rána další čtyři desítky oznámení od řidičů, kteří si stěžovali na špatně sjízdné a kluzké silnice,“ říká mluvčí krajských policistů Dana Čírtková.

„Na řadě míst v celém kraji měli problémy se sjízdností zejména řidiči kamionů. Večer a v noci si stěžovali řidiči na obtížně sjízdnou a zledovatělou dálnici D1, a to především ve sjezdu kolem sjezdu u Větrného Jeníkova,“ dodala mluvčí.

Spustit audio