Kapří paštika z Vysočiny si přivezla prestižní cenu za svůj obal

Kapří paštika
Další podcasty, rozhovory a příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Kapří paštika

Red Dot Design Award je označení prestižní ceny za design. Na Vysočině této mety dosáhla svahová sekačka z Havlíčkova Brodu, nově i kapří paštika z Poříčí.

Za vším stojí podnikatel Martin Plachý se svou rodinou, spolumajitel komplexu Farma Poříčí, který, jak řekl Hele Dvořákové v Dobrém dopoledni, je i rybář. A tam je začátek kapří paštiky.

„Vždycky jsme se snažili našim zákazníkům dodávat čerstvé rybí maso. Trochu nás ale mrzelo, že kapry předčily mořské ryby. A přemýšleli jsme, co s tím.“

Martin Plachý

Bez kostí

Největší v uvozovkách nevýhodou u kapřího masa jsou kosti. „Po několika pokusech jsme dospěli ke kapří paštice.“

Kapří paštika

Red dot

Martin Plachý říká, že velkou péči věnovali obsahu – tedy samotné paštice. „Velkou péči jsme věnovali také obalu. Spojili jsme se s Petrem Novaquem, který má celou řadu ocenění. Práce na obalu trvaly asi rok a vedlo to až k té ceně.“

Celý rozhovor si poslechněte v přiloženém audiu.