Jihlavská Dukla se kvůli střeše stadionu nakonec stěhovat nebude. Město ji dokáže opravit

20. červen 2018 13:44

Hokejová Dukla Jihlava se nakonec kvůli stadionu stěhovat nebude. Statik sice v minulých dnech kvůli narušeným svárům v konstrukci střechy zakázal i výrobu ledu, městu se ale podle ujištěním podaří konstrukci opravit včas.

Horácký zimní stadion má střechu ve špatném stavu. Prohlásil to statik Oldřich Balšínek. Jako první informaci přinesl Český rozhlas Vysočina.

EXKLUZIVNĚ: Dukla Jihlava je bez stadionu. Statik nepovolí ani přípravu ledu

Horácký stadion, Jihlava

Černý scénář s Horáckým zimním stadionem v Jihlavě se naplnil. Statik Oldřich Balšínek exkluzivně Českému rozhlasu potvrdil, že má stadion narušenou střechu. Situace je podle něj natolik závažná, že za stávajících podmínek není možné ani připravovat led.

Magistrát podle náměstka Radka Popelky (ANO) ví, kterou část střechy je nutné opravit. „Máme od statika přesné resumé, které sváry máme opravit. Je jich zhruba do dvaceti. Jsou to sváry, které se budou opravovat jak z ledové plochy, tak z prostoru hlediště.“

Jihlava už má i firmu, která práce od 13. do 20. července provede.

„První týden budeme na malém zimáčku. Musíme být ve zkráceném režimu, protože tady probíhá také česko – finská hokejová škola,“ vysvětluje jednatel Dukly Bedřich Ščerban.

První přípravný zápas 2. srpna by už Dukla měla odehrát na svém domovském ledě přímo na Horáckém zimním stadionu.

autoři: Dušan Vrbecký , mik
Spustit audio