Jídlo se mi do života motá odmalička, říká foodbloggerka Petra Tajovsky Pospěchová

2. srpen 2023

Co budeme vařit, přijde Pospěška. S tímto se nejčastěji setkává Petra Tajovsky Pospěchová, když jí kamarádi pozvou na večeři. „Nejsem ve službě, nehodnotím,“ reaguje na to.

Petra Tajovsky Pospěchová od osmnácti let psala pro kulturní rubriku Hanáckých novin, později studovala sociologii na Masarykově univerzitě v Brně.

Po škole nastoupila do magazínu Týden, kde se věnovala zejména gastronomii a psala také pro Hospodářské noviny, kde připravovala dlouhodobý seriál o kvalitě potravin.

Teď už několik let působí na volné noze. Má blog Pospěška u plotny a je autorkou hned 3 kuchařek – Outdoorová kuchařka, Regionální kuchařka a nejnověji Atlas chutí Čech, Moravy a Slezka.

Petra se netají tím, že zbožňuje poctivou domácí kuchyni, především tu valašskou. A po letech, kdy jídlo recenzovala, je ráda, když jí uvaří někdo jiný a nemusí nic hodnotit.

Spustit audio