Jídlo se mi do života motá odmalička, říká foodbloggerka Petra Tajovsky Pospěchová
Co budeme vařit, přijde Pospěška. S tímto se nejčastěji setkává Petra Tajovsky Pospěchová, když jí kamarádi pozvou na večeři. „Nejsem ve službě, nehodnotím,“ reaguje na to.
Petra Tajovsky Pospěchová od osmnácti let psala pro kulturní rubriku Hanáckých novin, později studovala sociologii na Masarykově univerzitě v Brně.
Po škole nastoupila do magazínu Týden, kde se věnovala zejména gastronomii a psala také pro Hospodářské noviny, kde připravovala dlouhodobý seriál o kvalitě potravin.
Teď už několik let působí na volné noze. Má blog Pospěška u plotny a je autorkou hned 3 kuchařek – Outdoorová kuchařka, Regionální kuchařka a nejnověji Atlas chutí Čech, Moravy a Slezka.
Petra se netají tím, že zbožňuje poctivou domácí kuchyni, především tu valašskou. A po letech, kdy jídlo recenzovala, je ráda, když jí uvaří někdo jiný a nemusí nic hodnotit.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.