Jak rychleji uvařit brambory nebo déle udržet čerstvý křen

Největší audioportál na českém internetu

Křen selský si můžete vypěstovat sami | Foto: Profimedia

Jak rychleji uvařit brambory nebo déle udržet čerstvý křen. To ví Iva Hüttnerová

Brambory uvaříte rychleji, když do vody přidáte trochu prášku do pečiva nebo jedlé sody. Linecké těsto se rádo trhá a jde těžko rozválet do větší plochy. Zkuste ho válet přes igelitový sáček, půjde to mnohem snadněji.

Smažený květák bude více křupat, když z trojobalu vynecháte mouku a obalíte ho jenom ve vajíčku a strouhance. Křen nebo zázvor udržíte déle čerstvý, když je zabalíte do mokré utěrky a uložíte v lednici. A sýr v lednici zase nezplesniví, když k němu do sáčku přidáte kostku cukru. Prý je to zaručené. 

autor: Iva Hüttnerová