Investice do dopravy, sportovní infrastruktury nebo škol – plní politici rok po volbách své sliby?

25. září 2023 14:47

Investice do dopravy, sportovní infrastruktury nebo škol. To byly nejčastější sliby nových radních ve velkých městech na Vysočině po loňských komunálních volbách. Od těch uplynul přesně rok. Jak se daří sliby plnit?

V Třebíči, která je po Jihlavě druhým největším městem v kraji, se podařilo dotáhnout například obnovu parku Hrádek, která je před dokončením. Aktuálně se zadává soutěž na rekonstrukci zimního stadionu. Slib, který se nepodařilo dodržet je pak například udržení stejné výše poplatku za svoz odpadu, který bylo nutné zvýšit kvůli inflaci.

Jednu ze změn v Havlíčkově Brodě by měli zaznamenat hlavně lyžaři. Novému vedení města se letos podařilo sjednat dohodu se zemědělcem Miroslavem Hrtúsem ohledně využívání sjezdovky na Vysoké. To zatím neumožňovaly dlouholeté soudní spory o užívání pozemků pod vlekem.

Ještě dřív poznají výraznou změnu v Havlíčkově Brodě ale řidiči. Od října začne platit nový systém parkování v centru. To je jeden z dlouhodobých záměrů, na jehož realizaci se radnice chystala řadu let například stavbou odstavných parkovišť. Od prvního října bude v některých ulicích rezidentní stání, někde se zase zvednou poplatky.

Spustit audio