I přes oblevu se bude o víkendu na Vysočině lyžovat

26. leden 2024 14:53

Vysoké teploty a občasný déšť v posledních dnech nedělají radost hlavně lyžařům. I přes oblevu by ale sníh na sjezdovkách v kraji měl ještě vydržet a lyžovat by se tak mělo minimálně na devíti kopcích.

V provozu budou ty skiareály, které se spoléhají na technický sníh. Na Žďársku se lyžuje na novoměstském Harusově kopci, Fajtově kopci u Velkého Meziříčí a v Novém Jimramově. Fungovat by koncem týdne měl také vlek ve Svratce.

Na Pelhřimovsku je v provozu vlek na Křemešníku, Na Havlíčkobrodsku je otevřená sjezdovka Kadlečák u Světlé nad Sázavou.

Ve Vysoké u Havlíčkova Brodu přerušili v týdnu provoz kvůli počasí a ohrožené je i obnovení provozu o víkendu. V provozu budou také tři sjezdovky na Jihlavsku - to znamená Šacberk, Čeřínek a Luka nad Jihlavou.

Podmínky jsou na svazích různé. Například Čeřínek hlásí půl metru až metr sněhu, naopak na Vysoké jsou podle záběrů z webkamer vidět vyjetá místa.

Běžkaři na Vysočině neuspějí

V regionu jsou v provozu jenom dvě uměle zasněžované běžecké tratě a návštěvníky víc než obleva omezí naplánovaný program. V areálu Český mlýn v Jihlavě se v neděli konají závody, na trať se tak dostanou jejich účastníci. Vysočina Arena v Novém Městě na Moravě je pak pro veřejnost uzavřená úplně. Celý areál už se připravuje na biatlonové mistrovství světa, které tam začíná za necelé dva týdny.

Spustit audio