Hygienici ve Větrném Jeníkově testují lidi na covid-19. Doporučili na veřejnosti nosit roušky

5. červenec 2020 17:00

Obyvatelé Větrného Jeníkova by nejméně do úterka měli nosit na veřejnosti roušky. Kvůli odhalenému pozitivnímu případu na covid-19 to místním doporučili hygienici.

Aktuálně se čeká na výsledky testů u dalších lidí, kteří měli příznaky onemocnění. Znát je budou nejspíš v úterý.

Českému rozhlasu to potvrdila starostka Martina Lisová: „Po dohodě s hygieniky jsme se dohodli, že přijmeme opatření v podobě preventivního nošení roušek, dále povinného dodržování rozestupů v provozech, kde je to nutné a také omezení všech provozoven, které by mohly být případným, možným potenciálním místem, kde by došlo k šíření.“

Starostka uvedla na facebookové stránce obce, že mateřská škola a družina zůstávají otevřené, do odvolání budou uzavřené některé provozovny – prodejna zmrzliny, hostinec a výstava v budově zámku. Průmyslové zboží a oba obchody s potravinami fungují dál.

„Množství osob, které vykazují některé z příznaků nemoci, je však více. K jejich testování dojde v pondělí 6. července, výsledky budeme mít k dispozici o den později. V případě jakýchkoli příznaků - žaludeční obtíže, ztráta čichu a chuti, zvýšené teploty, dušnost - okamžitě kontaktujte hygienu,“ vyzvala Martina Lisová.

autoři: Patrik Salát , mik
Spustit audio

Související