Hovězí burger s dýňovou majonézou

Pokud chcete odpověď na otázku, zda k sobě jde původně americký burger a moravské víno, pak navštivte Burgr's club v Lednici.

Odpovědí je menu, kde každý hamburger doplňují dvě místní vína. Jedno vybraly dámy, jedno pánové z řad odborníků. A co jiného si v Apetýtu připravit, než lákavý hovězí burger s dýňovou majonézou.

Budete potřebovat:

  • 800 g kvalitního hovězího mletého masa
  • dýňový olej
  • bulky
  • majonézu
  • sůl, pepř
  • dýňová semínka
  • sušená rajčata
  • rukolu
  • parmazán

Postup:

  1. Nejprve na pánvi opražíme dýňová semínka. Dáme je do misky a osolíme.
  2. Majonézu smícháme s dýňovým olejem a trochou pražených semínek, které nasekáme. 
  3. Maso smícháme se solí a pepřem (dle chuti můžete přidat i čerstvé nasekané bylinky, cibulku či utřený česnek).
  4. Rozdělíme na 4 stejně velké placky a necháme pár hodin odpočívat v chladničce.
  5. Asi 30 minut před úpravou je vytáhneme z chladničky, rozpálíme gril nebo pánev a z obou stran maso opékáme.
  6. Opečeme také obě řezné strany bulky do křupava a potřeme bohatě dýňovou majonézou, ozdobíme rukolou a sušenými rajčátky.
  7. Na ně položíme burger, posypeme parmazánem a praženými semínky.

Inspiraci na gastro-výlety po jižní Moravě najdete na webu gourmetjiznimorava.cz.

Související

  • Piccalilli aneb nakládaná zelenina po anglicku

    Dnes zavítáme na návštěvu do Hraničního zámečku Lednicko-valtického areálu, kde najdeme restaurant Essens.

  • Salmorejo

    Pojďte si s námi připravit speciální rajčatovou polévku! Ovšem pozor, tahle se servíruje studená. O této španělské dobrotě se říká, že je jako milenka, jen nezahřeje.

  • Špenátové palačinky

    Na výlet i pro recept jsme se tentokrát vydali do Čejkovic. Připravte si s námi výborné špenátové palačinky!