Hostinští nenechávají při hokejových utkáních nic náhodě. Za správný tip na výsledek mohou fanoušci pít zadarmo

2. květen 2015
Zprávy z

Co by to bylo za hokejový šampionát bez tradičního fandění v restauracích. Ten aktuální probíhající v Praze a Ostravě není výjimkou. Lidé obsadili restaurace a bary při prvním utkání Čechů se Švédy, druhé proti Lotyšsku bude patrně stejné. A hostinští ví, jak přilákat fanoušky do svých podniků. V jedné restauraci na Havlíčkobrodsku si po vypití dvou piv může každý tipnout a vyhrát až dalších deset.

„Mohou tipovat, jaké bude skóre zápasu a tím vyhrát dalších deset piv. Kdo tipne nejvíce zápasů, má dalších dvacet piv,“ vysvětluje pravidla soutěže servírka Viola Saláková a nese svým hostům prorostlé uzené a pivo před velké plátno. „Máme plátno, televizi a také máme připravené speciální menu,“ dodává.

Hokej je tradičním hospodským tématem

Nad hokejem, jeho výsledky a výkony jednotlivých hráčů se v hospodě vedou „řeči“ od nepaměti. Při mistrovství, navíc v domácím prostředí, ještě více.

„Když jsme hráli posledně v Praze, tak jsme v základní skupině všechno vyhráli. A ve vyřazovací jsme prohráli. Teď doufám, že se budeme udržovat v té skupině a všechno potom v těch vyřazovacích zápasech vyhrajeme a dostaneme se do finále,“ plánuje si hokejový fanoušek z Přibyslavi Aleš Holub.

Zápasy Česko – Kanada (4. května, 19:30) a Česko – Německo (10. května, 15:00) můžete sledovat s Českým rozhlasem Region na náměstích. Zveme vás 4. května do Jihlavy a 10. do Žďáru nad Sázavou, kde bude fandit i Martina Sáblíková.

autoři: mik , Hana Mikulincová
Spustit audio