Horácké divadlo hraje v závěru své 84. sezony v jihlavské zoo

22. květen 2024

Osmdesátá čtvrtá divadelní sezona Horáckého divadla v Jihlavě vrcholí. Premiéru předpoledního titulu Miláčci mohli diváci vidět 27. dubna na velké scéně.

„Miláčci jsou existenciální sitcom a my jsme navázali na vysočinskou linku, to znamená, že jsme si vybrali osobnost Zdeňky Havlíčkové,“ popisuje Ruth Denčevová z marketingu a PR Horáckého divadla v Jihlavě. „Zajímavé na této osobnosti je, že ona vlastně žádnou osobností nebyla, tak jak jsme zvyklí na osobnosti, Zdeňka Havlíčková vlastně vůbec nic nevykonala,“ usmívá se Denčevová.

Ruth Denčevová z marketingu a PR Horáckého divadla v Jihlavě a produkční dětského souboru a zkušebny a choreografka Anna Korba Vanacká

V neděli 19. května Horácké divadlo představilo v jihlavské zoologické zahradě poslední premiéru této sezony, Velkou expedici Emila Holuba. Protože se jedná o plenérové open air představení, je jeho největším úskalím počasí. „Ani generálku jsme nemohli odehrát, protože nám přišla velká bouřka a bylo to opravdu dramatické,“ upozorňuje produkční dětského souboru a zkušebny a choreografka Anna Korba Vanacká.

Velká expedice Emila Holuba je loutkové představení, které nenadchne jenom děti, ale svoje si v něm najdou i rodiče.

A jaká bude 85. sezony Horáckého divadla v Jihlavě? Poslechněte si celý rozhovor.

Spustit audio