Hokejisté jihlavské Dukly jsou plné přípravě na novou sezonu, připojili se k nim i dva junioři

6. červen 2023

Jihlavští hokejisté se chystají na další prvoligovou sezonu v azylu. Tentokrát je nečekají domácí zápasy ve dvou městech, ale všechny odehrají v Pelhřimově. Je docela možné, že se na ledě ukáží také dva aktuálně nejmladší hráči na soupisce. Nedávno totiž s Duklou podepsali profesionální smlouvy mladí junioři Šimon Báťa a Matěj Vovsík.

Tréninky s muži zatím kvůli školním povinnostem nestíhají, ale doufají, že i tak náročnou přípravu na novou sezónu zvládnou. „Všechno probíhá až odpoledne po škole. Jsou růžné posilovny, trénujeme od pondělí do pátku,“ přibližuje Matěj Vovsík.

V pátek je ten nejtěžší den. Začíná se posilovnou a pak následuje běh do schodů v areálu Letního kina v Jihlavě. Schody prověří hráčovu vytrvalost a rychlost.

Osmnáctiletí mladíci budou nastupovat vedle zkušených borců typu Tomáše Čachotského. „Představa je to pěkná, ale myslím, že je před námi ještě hodně práce,“ říká pokorně Šimon Báťa.

Oba počítají s tím, že stále budou nastupovat v juniorském týmu, ale zápasům v Pelhřimově, kde bude celou sezonu jihlavský A tým hrát, se samozřejmě nebrání.

Z jedné věci mají ale osmnáctiletí hokejisté velkou radost už teď. Váží si profesionálních smluv dva aktuálně nejmladší hokejisté prvoligové Dukly Jihlava Šimon Báťa a Matěj Vovsík.

autor: Jan Kodet
Spustit audio

Související