Fotbalový klub v České Bělé slaví 20 let, Veteráni se utkají s Amforou

29. srpen 2024

Česká Bělá leží zhruba 10 kilometrů od Havlíčkova Brodu a má bohatou historii. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1257. V druhé polovině 13. století zde začala probíhat těžba stříbra a obec spadla pod Německý, dnešní Havlíčkův Brod.

Dominantou návsi je gotický kostel svatého Bartoloměje ze 14. století, jehož přístavbu navrhl známý architekt Jan Blažej Santini.

Charitativní fotbalové utkání

Českou Bělou čeká o prvním zářijovém víkendu velká sportovní událost. „Oslavíme 20 let založení FK Česká Bělá charitativním utkáním mezi Pardálovými Česká Bělá a fotbalovým klubem Amfora,“ říká Jaroslav Přibyl, předseda fotbalového klubu FK Česká Bělá

Joža Kolář si o fotbalu v České Bělé povídal s Jaroslavem Přibylem, předsedou fotbalového klubu FK Česká Bělá

Utkání začne slavnostním výkopem v neděli 8. září v půl jedenácté, přičemž celá akce začíná již o hodinu dřív. „Na co se mohou návštěvníci těšit? Na kvalitní hru zkušených hráčů a bohaté občerstvení,“ dodává předseda. Výtěžek z akce půjde nadaci Krtek, a k tomu proběhne dražba dresů, které budou podepsány všemi účastníky zápasu.

Diváci se mohou těšit nejen na sportovní zážitek, ale i na doprovodný program. „Pro děti budou připraveny atrakce, skákací hrady a další zábavné aktivity,“ říká Přibyl. „A určitě nebude chybět ani zábava s hráči Amfory, včetně slavnostního výkopu pana Jana Rosáka.“

Oslavy 20 let FK Česká Bělá
autoři: Joža Kolář , hoch
Spustit audio