FC Vysočina stále hledá nového majoritního vlastníka. Jednání už probíhají, přiznal mluvčí

24. říjen 2018

Jihlavský fotbal se potýká hned s několika problémy. Klub FC Vysočina sestoupil z nejvyšší soutěže a zároveň přišel o peníze od hlavního vlastníka, firmy PSJ.

Do Dobrého dopoledne přišel mluvčí klubu Miroslav Fuks.

FC Vysočina po šesti letech sestoupila z nejvyšší fotbalové soutěže. „Za sto deset let kopání do míče tady v tom kraji nikdy nic takového nebylo, těch šest let ocení asi až historie,“ usmál se mluvčí klubu FC Vysočina Jihlava Miroslav Fuks.

Jihlavský tým ale sestoupil a realita se jmenuje druhá liga. Rozpočet klubu dosahuje 45 milionů korun. „Takový rozpočet patří k těm vyšším v celé soutěži. Nicméně máme dva velké výpadky. První výpadek je od hlavního sponzora a majoritního vlastníka klubu, kterým je společnost PSJ Jihlava a tím druhým je prodej televizních práv.“

Nový akcionář

Jihlavský fotbalový klub se snaží najít nového velkého akcionáře. „Samozřejmě nás podporuje asi 120 jiných partnerů a nejsou jen z Vysočiny,“ dodal mluvčí. „Ale hledáme samozřejmě pořád, ta jednání probíhají. Naší výhodou je, že daleko není žádný jiný podobně výkonný klub a také disponujeme vynikající mládeží. Ale bylo by předčasné říkat, že je na dohled vstup nového majoritního vlastníka.“

Cílem je každopádně co nejlepší výsledek v podzimní části ligy a na jaře dobrá vyhlídka případného postupu mezi českou fotbalovou elitu.

Celý rozhovor si poslechněte v přiloženém audiu.

Spustit audio