Dva lidé zahynuli pod koly nákladního vlaku v Golčově Jeníkově. Strojvedoucí byl navíc opilý

21. březen 2016
Zprávy z

AKTUALIZOVÁNO! Tragická nehoda osobního vlaku a osobního auta zastavila provoz v Golčově Jeníkově. Kousek pod náměstím na chráněném železničním přejezdu vjelo osobní auto pod nákladní vlak. Dva lidé na místě zemřeli. Policie také zjistila, že strojvedoucí je opilý. Nadýchal téměř dvě promile.

Doprava v centru Golčova Jeníkova na severu Havlíčkobrodska stojí, policie odklání řidiče na jiné silnice. „Provoz na železniční trati i silnici je v současné chvíli zcela zastaven. Řidiči využívají k cestě jiné souběžné komunikace,“ řekla Českému rozhlasu mluvčí policie Dana Čírtková.

Trať přes Golčův Jeníkov je hlavní železniční cestou z Vysočiny na Prahu a zpět.

K nehodě došlo ráno krátce po sedmé hodině. „Na místo události vyjeli profesionální hasiči ze stanic v Ledči nad Sázavou a Čáslavi (Středočeský kraj) společně s jednotkou sboru dobrovolných hasičů z Golčova Jeníkova a jednotkou HZS SŽDC Havlíčkův Brod,“ uvedla k události mluvčí hasičů Petra Musilová.

Závory byly nahoře a světla nefungovala

Drážní inspektoři na místě zjistili, že v momentě nehody nefungovala světelná signalizace a závory byly nahoře. „Přejezdové zabezpečovací zařízení bylo pro kolej, po níž jel posun, vypnuto z provozu, tedy světelná výstraha na příjezd vlaku neupozorňovala a závory byly zvednuty. O vypnutém zabezpečení přejezdu byl strojvedoucí posunu informován a měl tomu přizpůsobit i samotnou jízdu. Dle zjištění na místě mimořádné události jel posun v době nárazu přibližně 40 km/h. Při střetnutí zemřeli dva lidé z osobního automobilu,“ dodal mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Železniční nehoda, Golčův Jeníkov
autor: mik
Spustit audio