Dnes o něm mluvíme jako o superpotravině, ale už naše babičky věděly, jak je kysané zelí zdravé

Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Kysané zelí

Ke třem základním potravinám našich předků patřily brambory, mléko a zelí. A právě zelí, tedy především kysané, je opravdovým všelékem.

Je dobré na střeva a zažívání, snižuje hladinu cukru v krvi a dokonce působí blahodárně na kůži a oči. Při výčtu všech účinků kysaného zelí na náš organismus nesmíme zapomenout na to, co je dávno známé a prokázané.

Díky jeho pojídání také méně bolí klouby, lépe se hubne a dokonce pozitivně ovlivňuje naši náladu. Zkrátka, kdo zelí kysané pojídá, ten šťastný život mívá. Tak na to nezapomeňte a dopřejte si ho aspoň občas, nebo raději pravidelně.

autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio