Dělníci v Jihlavě opravují problémový vjezd na Masarykovo náměstí, který se propadá

11. červenec 2023 13:07

Průjezd centrem Jihlavy je od pondělí složitější. Začala oprava části Znojemské ulice, kudy vede jižní příjezd na Masarykovo náměstí. V místě se propadá vozovka a lokální drobnější opravy v minulosti nepomohly problém vyřešit.

Řidiči by měli hlavně v nejvytíženějších časech počítat s tím, že se jim cesta po městě prodlouží. Například Hradební ulice ve směru od centra k zimnímu stadionu, je pro běžnou dopravu stažená ve většině své délky jenom do jednoho jízdního pruhu. Ten druhý je po dobu oprav vyhrazený pro autobusy hromadné dopravy.

Většina linek městské hromadné dopravy se musí navíc vyhnout Masarykovu náměstí. To je přitom hlavním přestupním bodem. Teď ho vozy MHD objíždějí právě po Hradební ulici.

Pro chodce zůstala Znojemská ulice přístupná, pracovat se bude jenom na vozovce. Co se týká aut, tak Masarykovo náměstí se jim teď otevřelo. To znamená, že řidiči ho můžou projíždět v plné jeho délce, tedy i úsekem kolem radnice, kde běžně bývá zákaz. Je to kvůli zásobování v dolní části náměstí.

Spustit audio