David Koller s Tour LPXXIII míří i na Vysočinu

12. prosinec 2023

Lídr skupiny Lucie, zpěvák, skladatel a také bubeník David Koller vydal na začátku letošního roku svoje nové album LPXXIII, se kterým vyrazil na Tour a navštíví i Vysočinu.

Album LPXXIII obsahuje 10 skladeb, na nichž se kromě Davida Kollera skladatelsky spolupodíleli i další hudebníci, nejčastěji ale kytarista Koller Bandu Michal Pelant, mimochodem rodák z Jihlavy.

Jednotlivé skladby vydával David Koller od roku 2020 jako singly. Každý měl vlastní videoklip.

„Ten důvod byl, že mě ty alba často přijdou, že tam jsou třeba dvě tři dobré písničky a pak už to není ono. Že to všechno zní často, ne vždycky, ale často to zní stejně a mně se to vlastně nelíbilo, včetně třeba vlastních alb. Tak jsem si říkal, že to udělám postaru, tak, jako když se začínalo s gramofonovým průmyslem,“ vysvětluje hudebník.

„Když se podíváme třeba na Karla Hašlera, tak on udělal písničku, hrál ji v šantánu, když se chytla, tak k tomu napsal noty a lidi si to nesli na papírkách domů a zpívali si to,“ popisuje David Koller svoji inspiraci českým písničkářem.

K albu LPXXIII vyrazil David Koller i na turné po Česku a zamíří s ním i na Vysočinu. Už 18. prosince zahraje v Jihlavě, na jaře potom v Havlíčkově Brodě nebo Pacově. 

Spustit audio